Duhanski put
Pješačite stazama koje vežu obalu i unutrašnjost Dalmacije

Pošaljite upit

Pošaljite nam e-mail ili nas kontaktirajte na broj
+385 95 907 31 81

Prolazeći kroz ovaj program koristit ćete se stazama koje vežu obalu i unutrašnjost Dalmacije, prelazeći planinski masiv Biokovo koji je mjestimično visok preko 1700 m. Sudionici ovog programa će upoznati ljepote kraja kojeg vezuju rijeke, jezera, planine, plodna polja i more. Bit će to prilika za upoznavanje načina života lokalnog stanovništva i njegove burne prošlosti. Generacije trgovaca, krijumičara duhanom i osobito žitelja planinskih naselja utrli su staze za ovaj program. O programu boravka brinu se stručni vodiči koji su odrasli u krajevima kroz koje turisti prolaze.

Plan i program

Program uključuje: Strane vodiče na svim relacijama iz programa, puni pansion u hotelu «Prvan» i seoskoj kući u selu Kokorići, ručak u Makarskoj, transfere iz i u zračnu luku kao i na svim relacijama iz programa, skipera na lađi, korištenje lađe i brdskog bicikla te organizaciju putovanja.

Program je napravljen tako da se dnevno hoda planinarskim stazama i putovima preko pet (5) sati, savladavajući pri tom i do 800 m razlike u nadmorskoj visini, a s vodičem se provede i do 10 sati dnevno.

Potrebna je dobra fizička sprema i znanje vožnje biciklom. Općenito se turisti moraju pripremiti za duži boravak na otvorenom koji uključuje i prehranu u prirodi (hranu osigurava organizator putovanja), kao i smanjeni komfor tijekom boravka u seoskim kućama (zajednički TWC kao i prostorije za spavanje).

SMJEŠTAJ: U hotelu «Prvan» u Vrgorcu i u etno-selu Kokorići (4 km od Vrgorca).

POTREBNO JE PONIJETI udobne cipele za hodanje od čvrstog materijala zbog krškog terena, lagane sportske cipele za vožnju biciklom i slobodno vrijeme. Uz navedeno potrebno je imati i ruksak dovoljne veličine za jednodnevne potrebe, termos-bocu za napitke, nepromočivu ili termo odjeću (ovisno o godišnjem dobu) kao i zaštitu za glavu i ruke (za hladnije vrijeme). U ljetnom razdoblju neophodno je potrebno ponijeti kremu za zaštitu od sunca i pokrivalo za glavu (kapa, šešir i sl.).

NE SMIJE SE ZABORAVITI FOTO APARAT!!!