Znamenitosti i destinacije

Dopustite da Vas oduševimo

Želimo Vas upoznati s najpoznatijim znamenitostima u našoj blizini – bilo da želite osjetiti čari Dubrovnika, uživati u okusima Dalmacije ili istražiti njenu unutrašnjost, naša agencija obećava da će za Vas pripremiti program koji će Vam stvoriti uspomene za cijeli život.

Dubrovnik

Toplo južno podneblje, prozračno plavo nebo, smaragdno zelene i tamnoplave prebistre morske dubine na rubnom dodiru kamenih obala razlijevaju se po brojnim dragama i uvalicama, po pješčanim plažama i strmim hridinama okićenim najbujnijim ruhom mediteranske i suptropske flore. Pod blagim izrazito mediteranskim podnebljem, Dubrovnik se i usred zime kupa u moru sunca, rascvjetanih i zrelih naranči i limuna. Ima više od 250 sunčanih dana u godini, s prosječnom godišnjom temperaturom od 17°C , dok je prosječna temperatura u zimskim mjesecima 10°C, a ljetna prosječna temperatura oko 26°C. 

Split

Punih 17 stoljeća traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Split je najveći grad u Dalmaciji, drugi po veličini grad u Hrvatskoj i upravno je središte Splitsko-dalmatinske županije. Smješten je na jadranskoj obali, u srednjoj Dalmaciji, na Splitskom (Marjanskom) poluotoku.

Makarska

Makarska je smještena u prirodno zaštićenoj luci, zatvorenoj s  jugoistoka rtom Osejavom, a sa sjeverozapada poluotokom Sv. Petrom. 

Grad se amfiteatralno širi prema padinama planine Biokovo (1762 m) koja je štiti od prodora kontinentalne klime te ima bujnu mediteransku vegetaciju, blagu zimu, duga i topla ljeta s osvježavajućim maestralom. Sunce je obasjava više od 2750 sati godišnje, s temperaturom zraka višom od 20°C od lipnja do rujna, a prozirno more od lipnja do listopada ima temperaturu iznad 20°C.

Hvar

Ovaj je otok iznadprosječan po mnogočemu. Riječ je o iznadprosječnosti koja prelazi hrvatske granice i zbog koje je Hvar i uvršten među deset najljepših otoka na kugli zemaljskoj. Obilje sunca i najveći godišnji prosjek sunčanih dana samo su manji dio ovoga atraktivnog mozaika. Nešto potpuniju sliku otoka i njegovih vrijednosti dobit ćete posjetite li njegovo najveće naselje. U gradu Hvaru nalazi se najveći trg u Dalmaciji, na kojem je izgrađena hvarska katedrala svetog Stjepana. Trg, koji nosi ime istog sveca, Hvarani nazivaju Pjacom.

Brač

Najveći srednjodalmatinski otok i treći po veličini otok na Jadranu. Sa 778 metara nadmorske visine Vidove gore, Brač je ujednonajviši jadranski otok. Promatrate li ga iz ptičje perspektive uživo ili na fotografiji u nekom vodiču, Brač ćete prepoznati po njegovu zaštitnom znaku – šljunčanoj plaži Zlatni rat u Bolu. Riječ je o jednoj od najljepših svjetskih plaža i najvećih obalnih atrakcija na cijelom Jadranu. U Bolu, najstarijem obalnom naselju i poznatom ljetovalištu na južnoj strani otoka Brača, uređeno je više kampova, u kojima svi kampisti mogu doznati zašto je ovo mjesto u nacionalnim okvirima višestruki prvak u turizmu.

Međugorje

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati vjerski turizam. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko milijun katolika iz cijelog svijeta. Za razliku od marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest milijuna turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, Međugorje je još uvijek zadržalo svoj prvotni šarm, u kojem hodočasnici nalaze mir u vjeri.

Mostar

Gospodarsko, kulturno, sveučilišno, prometno i turističko središte Hercegovine. Podignut u cvjetnoj i vinorodnoj dolini rijeke Neretve ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566.godine u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Iz tog razdoblja i kasnije ostali su vrijedni spomenici kulture.